Det behöver...


...inte vara svårare än att lägga några strån i vatten:



"Less is More" är något som jag anamar med nöje :)


Nyttigt & Gott...


...det är en bra kombination det! Å just den kombinationen är det i denna Müsli:



Denna Müsli kan jag verkligen rekommendera, den är SUPERGOD!


Glädje på Posten!


Idag när jag hämtade posten i brevlådan så sken jag upp som Solen! I brevlådan låg nämligen ett BAMSESTORT Vykort från min Faster!



På baksidan hade Faster skrivit ner två brödrecept som måste provas!
TACK Snälla Gulliga Faster!


Jag är KÄR...


...i min MAN och i DENNA:



Detta är den SNYGGASTE dammsugare jag någonsin sett!
Å jag är ÖVERLYCKLIG, för den är MIN :)
Detta är Niklas födelsedagspresent till Mig... Jag fyller inte förren nästa vecka men han kunde inte hålla sig :)
Å det är jag Glad över att han inte kunde!

Den är inte bara Snygg, den är riktigt bra också!

Man får...


...mysa till det lite när vädret är så här...




Idag har Mamma, Lillasyster och Jag varit på Marieberg Galleria och shoppat... Det var riktigt mysigt!

Den här fina klänningen bor nu i min Garderob :)




Vad hittar ni på under dessa dagar som bara består av Regn?





Knaper-Bröd!


Jag har fått dille på att baka Hårda Bröd! Det är riktigt roligt att baka!



KNAPER-BRÖD 4 plåtar

50 gram Jäst  
4 dl Vatten  
3 krm Salt  
90 gram Smält, svalnat Smör  
6 dl Rågsikt (spara lite till utbakningen)  
6 dl Vetemjöl

Sätt ugnen på 250 - 275 grader. Lägre temperaturen om du har varmluftsugn.
Smula Jästen i fingervarmt Vatten. Tillsätt Smör o Salt.
Rör ner Mjölet, degen ska arbetas kraftigt (en matberedare underlättar).
 
 Forma fyra bullar, rulla dem i rågsikt och kavla ut TUNT. Kavla ut dem så de täcker plåten.
 Jag tycker att det är mysigt när de är lite ojämna.
 Lägg på bakplåtspapper och nagga med gaffel. Skär gärna "brytanvisningar" med vass kniv eller pizzaskärare.
 In i ugnen i 5-7 minuter. Passa noga, de ska ha ordentligt med färg men inte bli brända!
 Stäng av värmen. Öppna ugnsluckan på glänt och låt dem kallna på plåten.

 Gott med bara Smör på, gärna lite Ost...
 Mjukost är riktigt gott o enkelt att ha på!
 På tal om MJUKOST... Har Ni provat Fjällbrynts Rökt Räkost? Den är WOW!





Passa På...


...att Njut riktigt ordentligt av alla vackra blommor vi har här i Sverige på Sommaren!




Nyttiga Limpor




NYTTIGA LIMPOR

5dl Vatten (fingervarmt)
50g Jäst
2 msk Sirap/Socker
1tsk Salt
7dl Rågsikt/Havregryn/Kruskakli (blanda som du vill)
7dl Vetemjöl

Smula Jästen. Häll på 1dl Vatten och rör ut Jästen. Häll sedan på resten av Vattnet.
Tillsätt Sirap/Socker o Salt. Arbeta sedan ner övriga ingredienser. Arbetas snabbt ihop till en deg.
Ta genast upp degen på mjölat bord. Dela i 2 delar. Forma till 2 limpor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Sätt in limporna i KALL ugn på nedersta falsen, INTE jäsa innnan!
Sätt ugnen på 200grader och grädda i ca 30 minuter.
Lägg på galler och låt limporna svalna inlindade i bakduk.

Gott & Rejält!


Gott på Lott!


Min Svärmor har en alldeles UNDERBAR KoloniLott! Där finns det mycket gott kan jag lova!
Igår var vi där och fick med oss Godsaker hem:


Hallon med Mjölk...mmmmmmmm!


Krusbär är godare än Godis!


Mitt Favorit-Te är MYNTA-TE, så tänk vilken tur jag har att det växer Mynta på Svärmors Koloni :)
Nu ligger Myntabladen på tork i en burk utan lock. Sedan är det bara att koka upp vatten, hälla upp det i en mugg, lägga i en eller ett par Myntablad, låta dra en stund, plocka ur bladen... DRICK O NJUT!
Naturligtvis så går det kanonbra att göra Te på färska Myntablad också...

Vad är Era favoriter i Trädgården?


Kronärtskocka!


Kronärtskocka tycker jag är MUMS! Tycker ni om det?



KOKA KRONÄRTSKOCKA

Koka upp vatten med lite Salt.
Skär av stjälken på Kronärtskockan och lägg ner den i det kokande Vattnet.
När du lyfter Kronärtskockan i ett av de inre bladen och det lossnar lätt så är den färdigkokad (ca 40minuter)!
Sedan är det bara att lägga upp den vackra Kronärtskockan på ett fat och dra loss bladen ett o ett. Börja ytterst och gå in mot mitten. Mmmmmmmmm!

Nu ska vi Dippa :)
Det blir dippning av Kronärtskocka, Morötter och Blomkål...


Ett paket...


...som står och väntar på att bli öppnat:



Vems kan det vara??? Kan det vara Lillasyster Linnéas som fyller 23år idag kanske? :) Love U!


En...


...överraskning fick jag idag när jag hoppade in i bilen efter jobbet. Vid sidan av mitt säte satt denna:



Innan Niklas hämtade mig så hade han varit på Posten och postat lite paket och utanför Posten hade han plockat dessa till Mig... Han är gullig Min Man <3
Ser Ni Eltejpen runt stjälkarna? Ni som känner Niklas vet att han använder Eltejp till ALLT!
I detta fall så använde han den till att hålla ihop buketten :)


TonfiskGratäng


Detta recept gjorde jag första gången på Hemkunskapen i skolan, sedan har det hängt med i livet...



TONFISKGRATÄNG 4 portioner

3 ½dl Ris (Okokt)
3 burkar Tonfisk (i vatten)
1 purjolök
2dl Champinjoner
1msk Margarin/Smör
3 dl Gräddfil
1 dl Mjölk
1dl Chilisås
1dl riven Ost
3krm Salt
lite Svartpeppar
lite Örter av något slag  (Timjan, Oregano, Basilika)

Koka Riset. Smörj en ungsfast form.
Häll i riset i formen. Lägg Tonfisken över riset. Fräs Purjo och Champinjoner i en kastrull.
Bred ut Purjo o Champinjoner över Tonfisken.
Blanda Gräddfil, Mjölk, Chilisåsen, Osten, Örterna, Salt och Svartpeppar.
Häll såsen över Purjo o Champinjonerna.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. 225grader.

Servera en härlig Sallad till!

Mycket Gott!



Oj Oj Oj!


Så här ser det ut på vårt trädäck just nu:



Tror luften kommer kännas lättare att andas efter det här ovädret!

Visst är det ett alldeles ypperligt tillfälle att baka när vädret är så här?
Det tycker jag, så nu går jag och tittar i receptboken :)


Detaljer från vårt HEM













Sommardessert!


Den här desserten är riktigt läskande och god!

 

SOMMARDESSERT 10 portioner

500g Philadelphiaost
250g Kesella
0.75dl Florsocker
300g Jordgubbar (färska eller frusna)
300g Hallon (färska eller frusna)
5 stycken Persikohalvor, konserverade

Rör ihop Philadelphia, Kesella och Florsocker till en slät kräm.
Skär Persikorna i bitar och rör ner dem tillsammans med Hallon och delade Jordgubbar .
Häll krämen i en hålform eller i portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar eller tills krämen är helt fryst.
Ta ut formen i rumstemperatur 1 ½ timme före servering.
Stjälp upp tårtan på ett fat.

Jag hade även i lite Björnbär i min dessert.






 


Vilken härlig...


...känsla att sitta här framför datorn i vårt nystädade hem! Jag har storstädat idag, det har skrubbats och fejats...


Jag ÄLSKAR vårt svarta golv!


Nu har Lillasyster och Jag precis kommit in från en promenad.
Vi tog med oss vackra strån hem. Stråna satte jag sedan i glascylindrar i olika storlekar:


Vattennivån är olika i alla cylindrar för extra effekt.

Vi får se om det finns något kvar av stråna imorgonbitti... Razmus o Hampus verkar nämligen tro att det är deras kvällsmat :)




Vad Kul & Paj


Vad kul att Ni gillar min nya frisyr! :)




GREKISK PAJ 4 portioner

Pajdeg:
3 dl Vetemjöl
100 g Smör
2 msk Creme Fraiche
0,5 tsk Salt

Fyllning:
100 g Fetaost
8 Coctailtomater
12 svarta Oliver
1 tsk Timjan (färsk eller torkad)
Salt o SvartPeppar
250g Kesella
1 dl Vatten
1 msk Idealmjöl

Blanda alla ingredienser till pajdegen.
Tryck ut den i en form och ställ kallt en stund innan gräddning.
Skär Fetaosten i kuber.
Dela Tomater på mitten.
Kärna ur Oliverna.
Krydda med Timjan, Salt och Peppar.
Fördela fyllningen i pajskalet.
Vispa ihop Vatten och Idealmjöl till en redning, blanda i Kesella och rör ihop väl.
Slå Kesellastanningen över Grönsakerna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 min, 200grader.

Denna Paj är perfekt om man är allergisk mot Ägg!



Ny Frilla :)





MiniVaser


Dessa vackra små vaser har jag ärvt efter min Farmor <3



Varje gång jag tittar på vaserna så tänker jag på min Farmor...


Detta inlägg...


...är till Mosters Prins, Love!





Nu är tomten på G :)




Idag ska...


...Grävaren börja Gräva :)





Popcorn-Kladdkaka


När jag bakar Kladdkaka brukar jag piffa till den med något... Det kan vara strössel, nötter, choklad...
Denna gång när jag skulle baka kladdkaka så tittade jag i skåpen och fick syn på POPCORN!
Så det fick bli en Popcorn-Kladdkaka :)



Jag tyckte att den blev riktigt god!

Använde mig av mitt vanliga Kladdkaksrecept och blandade bara i Popcorn efter behag.
När jag hällt popcornssmeten i formen så strödde jag över lite popcorn som dekoration.



Sommar!


Idag har vi haft en härlig dag i Askersund!

















Nu ska jag gå ut på trädäcket och njuta lite till av det VACKRA vädret :) 


Hoppas att Ni har det riktigt Bra!



Vår Dag!


Idag har Niklas o Jag varit gifta i 4år :)






Dagen till ära har jag bakat Hjärt-Tekakor :)





RSS 2.0