Nästa nummer...





I början av september så kommer numret som vi är med i :)



Enkel LYX!


Nu ska ni få ett superenkelt och supergott recept som passar perfekt nu till Midsommar!

SNABB PANNACOTTA 4 portioner

1dl Dansukker Gelésocker Multi
4-5dl Grädde (valfri fetthalt)
1 tsk Vaniljsocker eller 1 msk Kakao
Bär till Garnering.

Blanda samman Gelésocker Multi, Grädde och Smaksättning i en kastrull och koka i ½ minut.
Häll upp i portionsglas.
Ställ in i kylen tills Pannacottan blivit kall.
Garnera med Bären.

Smakar o ser LYXIGT ut!




               GLAD MIDSOMMAR! KRAMAR från Lollo





Eva...


...LJUSET funkade ;)




Har glömt...


...att visa er hur trädäcket blev :)



Det vart nästan 70kvm. Om någon månad när träet har torkat ska trädäcket laseras så det blir grått...

Nu längtar jag tills vi ska ställa dit våra nyinköpta möbler. Men jag får hålla mig lite till tåls...
Först ska grävaren komma och plana ut tomten. Kan tänka mig att det kommer att damma en hel del nämligen...


Vackra Ting!


Igår fick jag hem mina Obelisker från Partylite, vilken Lycka! Dom är så vackra!
Den högsta är 48cm hög och den lägsta 38cm hög.



Idag var min Lillasyster och jag på Lauras House o Krusagården.
På Krusagården köpte jag två jättefina vaser (endast en är med på bilden).
Ramen som är med på bilden köpte jag på Lauras House.



I Lördags...


...så fyllde min Faster år!
Mina yngsta syskon med familjer, Niklas och Jag åkte till henne och Grattade.
Med oss hade vi denna present:



Vår Faster älskar att baka! Så vi tänkte att denna present skulle passa henne...



Razmus & Hampus


Våra katter betyder mycket för Oss!


Razmus njuter som bara en katt kan njuta!


Hampus kan man hitta på de mest konstiga ställen...ihoptryckt mellan blomkrukorna är en vanlig syn!


Vackra Razmus!

 
Vackra Hampus!




Kolakakor!


Klassiskt o himla Gott!



KOLAKAKOR ca 40 stycken

100 g rumsvarmt Smör
1 dl Strösocker
1 msk ljus Sirap
2 tsk Vaniljsocker
2 1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

Sätt ugnen på 175grader.
Rör Smör och Socker poröst.
Tillsätt Sirap, Vaniljsocker och Mjölet blandat med Bakpulver.
Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut till 3 långa längder, ca 40 cm.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem något.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Skär medan längderna är varma, i ca 3 cm breda, sneda kakor.




Nu har vi börjat...


...med vårt Trädäck.



Vi väntar fortfarande på att vår tomt ska planas ut...
För en vecka sedan fick vi reda på att killen som skulle plana ut tomten inte kommer ha tid på länge.
Nu har vi en annan kille på gång, synd bara att vi inte fick veta tidigare att den andra inte skulle ha tid.



Herman


Kommer Ni ihåg min Herman? Surdegen...
Igår var det dags att göra Kaka av honom! :)





Jag gjorde muffins och två kakor i form.


Herman vart VÄLDIGT God!


Min Lillasyster fick en del av Herman innan jag bakade honom, så om 9 dagar är det dags för henne att baka en egen HermanKaka...




VitchokladKaka med Kolaglasyr


Till min Mammas Mors-Dag fika förra Söndagen så bakade jag denna kaka:





VITCHOKLADKAKA med KOLAGLASYR

150 gr Smör
2 dl Socker
3 Ägg
1 tsk Vanillinsocker
100 gr grovt hackad Vit Blockchoklad
4 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
0,5 dl Mjölk

Kolaglasyr:
2 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
3 tsk Cacao
4 msk ljus Sirap
2 tsk Smör

Rör Smör och Socker vitt och pösigt.
Tillsätt Äggen ett i taget under omrörning.
Blanda alla torra ingredienser och blanda i smeten omväxlande med Mjölk.
Rör smeten slät och bred ut i en avlång smörad och bröad form (jag DUBBLADE satsen och gräddade den i långpanna).
Grädda i 175° ca 45 - 50 min.
Låt kakan kallna.

Blanda i en kastrull alla ingredienser till glasyren.
Låt småkoka under omrörning ca 10 minuter.
Bred den heta glasyren över den kalla kakan.

En riktigt God Kaka!


Vi är bjudna...


...på Grillkväll hos Grannarna :)
Då tänkte jag ta med Olivpinnar som jag bakade idag...



OLIVPINNAR 16 stycken

25g Jäst
2dl Vatten
½dl Olivolja
2tsk Strösocker
1tsk Salt
1 dl grovhackade Svarta Oliver
ca 5dl Vetemjöl
Sesamfrön (jag använde svarta sesamfrön)

Smula Jästen i en bunke.
Värm Vattnet till fingervarmt, 37grader.
Rör ut Jästen i vattnet.
Tillsätt Olja, Socker, Salt, Oliver och det mesta av Mjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under duk ca 40minuter.
Sätt ugnen på 200grader.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord.
Dela den i 16 bitar och rulla dem till fingertjocka längder, ca 25cm långa.
Vänd dem i Sesamfrö och tryck till så fröna fastnar.
Lägg längderna på bakplåtsklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler utan duk.


Lika bra att ni gör dubbel sats på en gång! Dom kommer gå åt, det kan jag lova! :)




För en liten...


...stund sedan så kom våra gulliga grannflickor in med denna fina bukett till Mig:



Dom gjorde min kväll :)




Foccacia


Ååå vad gott det är med Foccacia! Enkelt att baka är det också, kan det bli bättre?



FOCCACIA 1långpanna

50 gram Jäst

6 dl Mjölk

1,5 tsk Salt

0,5 dl Olivolja

4 dl Durumvetemjöl

1 liter Vetemjöl

Olivolja att pensla foccacian och långpannan med

Gourmetsalt att strö över brödet (jag använder Herbamare för att få en "örtigare" smak).

Torkad eller färsk Rosmarin (denna gång använde jag oregano).

Valfritt: Soltorkade Tomater, Oliver, Fetaost.


Värm Mjölken till fingervarmt (37 grader).
Smula sönder Jästen i en bunke.
Tillsätt lite Mjölk och rör tills Jästen löst sig.
Tillsätt all Mjölk, nästan allt Mjöl, Salt samt Olivolja och arbeta ihop till en deg.
Jäs foccaciadegen i 40 minuter under bakduk.
Pensla en långpanna med olivolja.
Arbeta ihop foccaciadegen i bunken och häll foccaciadegen direkt i långpannan samt tryck ut foccacian jämnt så att degen täcker långpannan.
Låt jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter.
Pensla foccacian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin (eller valfri ört).
Om du vill så kan du trycka ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där.
Jäs i 10 minuter till.
Baka foccacian i 200 grader i nedre delen av ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg.

NJUT!


RSS 2.0