Home a' la Lollo


= Namnet på mitt Företag :)

Vad Lycklig jag blev när jag fick se att Bolagsverket godkänt namnet som jag hade önskat!

Så fort webbutiken är igång så skriver jag adressen här på bloggen!


Bjuder här på en sådan där liten tjuvtitt som jag brukar ge er ;)

                                 


Kattsäkert Mys i mörkret!


Vi har två ögonstenar här hemma, Hampus & Razmus.
En mardröm för mig vore om mina katter brände sig på ljus.
Å Jag ÄLSKAR att tända ljus!
När vi vill ha lite mysigt sken någonstans där vi inte har uppsikt
 på kissarna o ljusen så brukar jag anväda LED-ljus.
Jag köper bara LED-ljus med "flämtande" ljus, då ser de lite mer verklighetstrogna ut.
Det är klart att riktiga ljus är vackrare än LED-ljus, men det är ett bra alternativ!


Denna skål fick jag av mamma för ett par dagar sedan, jag gillar den skarpt!
Den är "ihålig" under så man kan  göra "3 dimensionella" arrangemang.
Här har jag LED-ljus både i flytkoppar i skålen och under.


Ha en MYSIG Lördagskväll!

Kram från Lollo



Isbergssallad - TIPS


Ofta är Isbergssalladshuvudena stora och man kanske inte äter upp hela på en gång...
Då har jag ett litet tips till Er:

-Skär Salladen.
-Häll upp kallt vatten i en plastburk med tättförslutande lock.
-Lägg den skurna Salladen i burken.
-Det ska vara så mycket vatten i burken som möjligt.
-Sätt på locket och försök att få ut så mycket luft det går genom att öppna locket lite i ena hörnet så att det "pyser".
-Se till så locket är välförslutet och ställ in burken i kylen.



Nu håller den uppskurna Salladen minst 2-3 dygn i kylskåpet utan att bli brun eller hängig!
Och det bästa av allt: Den blir SUPERGOD o KRISPIG!


"No Hands"-Bröd


Det här receptet på Bröd är Perfekt när man vill slippa att bli degig om händerna :)



"No Hands" - Bröd

50 gram  Jäst
5 dl  Vatten
0,5 msk  Salt
3 msk 
10 dl  Vetemjöl
4 st  Timjankvistar

1. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser utom Flingsaltet och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är en aning kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i bunken.

2. Värm ugnen till 220 grader.

3. Häll ut degen direkt på bakplåtspapper i en långpanna och maka ihop den till önskad form. Pensla med Olivolja och strö över Flingsalt och Solrosfrön.

4. Grädda först i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.

KLART! :)


Tidigare ikväll...


...hade jag Ljusparty här hemma. Det var jättemysigt med härliga dofter och många skratt!

Den här otroligt fina Buketten o Ljuvlig Svartvinbärstryffel (redan provsmakat) fick vi av Maritta när hon kom ikväll:

Maritta hade koll på att jag Älskar Lila :)


Av Maria fick vi mumsig Choklad:



TACK Alla för att Ni kom och gjorde Partyt så Lyckat!



Jag ÄLSKAR att...


...sitta här framför datorn och planera min kommande Webbutik!

Sortimentet börjar växa fram med stormsteg!
Det här med att välja vilka produkter som ska köpas in är som ett lotteri...
Men jag känner mig säker på vad jag vill ha för slags sortiment och kör järnet! :)





Nu skulle jag vilja veta vad Ni bloggläsare gillar!

Vad är era favorit Inrednings-Accessoarer?

Är det ex. Ljuslyktor, Vaser, Kuddar, Plädar, Brickor, Skålar...???
   och
Vilken Färg köper Ni allra helst till just Ert hem???



Hoppas att Ni får en Riktigt Bra Lördagskväll!
KRAM från Lollo


FredagsKväll!


Om en stund ska jag och Niklas ta helg... Vi ska ha en riktig myskväll :)
Vi ska mysa med varann och med Grönsaker o Dipp (och en rejäl skål med Godis men det låtsas vi inte om)...




Det är kanongott att dippa rå Broccoli, både buketterna och stjälken!



Om Ni inte brukar äta stjälken på Broccolin så är ett litet tips från mig -att börja göra det! :)


HA EN RIKTIGT MYSIG FREDAGSKVÄLL!

Cheesecake!


Häromdagen gjorde jag en Cheesecake. Denna gång gjorde jag en frusen variant:



Jag bakade den efter receptet här nedan.
I smeten hällde jag frusna Hallon.
Blåbär och Granatäpple fick stå för garneringen, dom utförde sin uppgift väl med både smak o utseende.

Fryst Cheesecake (räcker till ca 10 personer)

200 g philadelphiaost (1 förpackning)
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
3/4 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör

Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa Digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med Smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.

Separera Äggvitor från Äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda Äggulor med Philadelphian, Socker och Vaniljsocker.

Vispa Grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.

Vispa Äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.

Häll upp i formen och täck över med plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.

I smeten kan man blanda i det man tycker om! Krossad Daim, Jordgubbar, Chokladbitar, Björnbär... listan är oändlig!

Cheesecake är fantastiskt Gott!


Ett litet tips...


...på hur man kan få VÄRMELJUS att BRINNA LITE LÄNGRE utomhus.
När det är kallt ute så brinner värmeljusen inte så länge utan när ljuset slocknat så är det stearin kvar i metallbehållaren. Känner Ni igen det?
Ett sätt för att få ljuset att brinna lite längre är att "klä in" (inte för tunt) metallbehållaren i ungsfolie!
Då håller ljuset värmen lättare och lågan orkar med att få stearinet att smälta.
Men ju kallare det är desto svårare är det för hela ljuset att smälta.



Det var min man som tipsade mig om att göra så för många år sedan när jag muttrade då jag fick gå ut o tända nya ljus stup i kvarten... :)


För en stund sedan kom jag in efter att gått en liten promenad. På promenaden hittade jag vackra löv som jag la i en lykta. Löven fick sällskap av två prydnadspumpor och ett värmeljus som såklart var inlindat i folie :)




I Löööööv Hösten!


Belysning...


...är viktigt i ett hem! Rätt belysning kan göra Underverk!
Hemma hos oss har vi LED-belysning överallt, t.o.m i Kylskåpet!

LED-lampor drar väldigt lite ström men ger ett varmt, starkt behagligt ljus! Men det måste vara bra LED-lampor, det finns mycket dåligt på marknaden!




I alla tak i hela huset har vi LED-spottar som ger ett riktigt bra allmänljus. Dimmer på alla spottar göra att vi kan få allt från riktigt stark belysning till en glimmande stjärnhimmel...



Min man Niklas driver NS Effektivare Energi, ett företag som säljer energisnåla produkter till företag och privatpersoner. Alla lampor vi har säljer han i sin webbutik. Bra produkter som både Niklas och Jag står för!



Nu ska vi sätta oss i soffan och titta på Hellenius Hörna! Visst är David en härlig prick?


Efterrätter...


...kan man inte få för mycket av i sin receptsamling tycker jag!
Igår gjorde jag en god efterrätt som är av det lite "nyttigare" slaget:

Grymt enkel bärdessert
Bilden har jag lånat från Tasteline.com

Detta recept är lagom till ca 4 personer

500 gram Kesella
2 tsk Vaniljsocker
450 gram Frusna Bär (jag använde Hallon o Blåbär)
6 msk Råsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop Kesellan och Vaniljsockret (finns färdig vaniljkesella som också går bra att använda).
Lägg de frusna bären i en ungsfast form. Bred ut den smaksatta Kesellan över Bären.
Strö över Råsockret.
Gratinera i ugnen tills efterrätten har fått fin färg, ca 15 minuter.

Jag hittade något liknande recept på nätet och gjorde sedan om det lite.

I skrivande stund sitter jag och mumsar på det som vart kvar från igår och jag kan konstatera att denna efterrätt är lika god Kall som Varm :)


En liten liten tjuvtitt...


...på vad som kommer finnas i sortimentet i min webbutik:





Ja, jag sa en liten liten tjuvtitt ;)


Cannelioni...


...är Smaskens!



Idag vart det Köttfärs i Niklas och Quornfärs i mina. Nästa gång jag gör Cannelioni så ska jag fylla dem med Spenat o Keso, det är också en höjdare!

Vad har Ni ätit för mat idag?


Tycker Ni att...


 ...det känns som man gör en god gärning när man duschar sina växter? Det tycker Jag! :)






Nu ska drömmen besannas!


I fredags sa jag upp mig från mitt jobb, jag ska besanna min dröm... Jag ska starta Webbutik :)
Inriktningen på Webbutiken ska vara INREDNING!
Mitt måtto är att de flesta ska hitta något som faller dem i smaken i min Webbutik.

Min förhoppning är att butiken ska öppnas i slutet på november!

Bloggandet kommer jag fortsätta med, varken ni vill eller inte ;)


RSS 2.0