Cheesecake!


Häromdagen gjorde jag en Cheesecake. Denna gång gjorde jag en frusen variant:



Jag bakade den efter receptet här nedan.
I smeten hällde jag frusna Hallon.
Blåbär och Granatäpple fick stå för garneringen, dom utförde sin uppgift väl med både smak o utseende.

Fryst Cheesecake (räcker till ca 10 personer)

200 g philadelphiaost (1 förpackning)
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
3/4 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör

Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa Digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med Smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.

Separera Äggvitor från Äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda Äggulor med Philadelphian, Socker och Vaniljsocker.

Vispa Grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.

Vispa Äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.

Häll upp i formen och täck över med plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.

I smeten kan man blanda i det man tycker om! Krossad Daim, Jordgubbar, Chokladbitar, Björnbär... listan är oändlig!

Cheesecake är fantastiskt Gott!


Kommentarer
Postat av: Johan

Jag kan intyga på att den är grymt god! :)

2010-10-19 @ 21:20:17
URL: http://www.johanbernstrom.com/blogg
Postat av: Emma

Är ju farligt att läsa din blogg alltid något nytt och smarrigt :) Hoppas vi ses på måndag :) Kram

2010-10-20 @ 12:55:43
URL: http://emmagranstedt.blogg.se/
Postat av: Lilian

Mmmmmmm! Mmmmmm! Mmmmmm! <3

2010-10-21 @ 00:55:06
URL: http://sundevalllilian.blogspot.com
Postat av: Jenni

Älskar ceesecake fyst så som varm. Denna måste man ju prva någongång.

2010-10-23 @ 22:24:00
URL: http://flumrutan.blogg.se/
Postat av: Anna

Men guuuud så god den där såg ut!

2010-10-24 @ 18:37:21
URL: http://annalu.blogg.se/
Postat av: Katarina Sundevall

Hej Lollo!



Detta recept kommer jag att prova!!



Kram Katarina

2010-10-31 @ 17:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0