Loppisfynd!


I Lördags så stod jag och Lillasyster på Loppis! Vi hade en riktigt mysig dag!
Jag gjorde några fynd också!
Ni kanske kommer ihåg att jag har varit på jakt efter en vacker ram att hänga i vardagsrummet...
Nu har jag hittat den! Efter en burk svart sprayfärg så blev den ramen med stort R :)
Titta och Njut:


När jag såg priset så vart jag om möjligt ÄNNU gladare, 40kr!
Mått: 68x57cm


Denna vackra vas fyndade jag för 20kr!

Vasens höjd 25cm.


Detta söta fat blev mitt för 10kr!

Fatets höjd 10,5cm.



Jag känner mig riktigt, riktigt, riktigt NÖJD :)


Partylite Party...igen :)


I torsdags så hade jag Partylite Party igen!
Det var många härliga människor som kom!
Tyvärr så har jag inga bilder från kvällen...
Men här ska ni få se två presenter som vi fick :)


Tack Marie!



Tack Carro!

Tänk vad presenter kan göra en glad!



Igår fick jag...


...en Herman av min granne Rosie! Jo, det är sant! Nu står han i köksskåpet och bubblar :)




Herman är en Surdeg! Jag har aldrig bakat med surdeg, så det här är spännande!
I 10 dagar ska han stå, sedan får ni se resultatet här på bloggen...

Gissa om jag blev glad när jag fick Herman! Tack Rosie!




En 3...


...stänglad Orkidé fick vi av våra vänner AnnSophie o Jesper och deras barn Ida-Li o Gabriel när de var och hälsade på oss i Söndags.
Vilken Lycka! Både att få en 3-stänglad Orkidé och att ha den härliga familjen på besök :)

  



En Ny Kär Ägodel...


...har jag införskaffat idag! Ibland känner man att vissa ting kommer att få följa med hela ens liv, detta är ett sådant ting!



Visst är den vacker?

Den är ca 14cm hög o 20cm i diameter. För 49kr blev den min... Vilket kap!

Jag köpte den i en vacker och mysig butik som heter ´Lilla Butiken´.
Butiken ligger vid "Kävesta Korset" utanför Örebro.


METRO!


Reportaget om vårt hus är inte med i Riksbilagan av Metro, bara i storstäderna.
Men här kan ni läsa reportaget på Metro´s Hemsida!
Pdf-format: De fixar elen helt själva!

Imorgon...


...så kommer reportaget om vårt hus med i METRO! Spännande!




När Godissuget...


...blir för stort så måste man råda bot på´t! :)



När jag var liten så bodde vi på landet. Jag och mina småsyskon vart alltid som mest godissugna när lanthandeln var stängd och det var mil till närmaste affär. Då var man tvungen att vara uppfinningsrik, egen
Kola blev lösningen :)

Då jag inte vet några exakt mått då jag alltid har höftat så blir alla dessa mått ca-mått :)

SNABBKOLA

1 dl Ljus Sirap
1 dl Socker
1-2 msk Kakao (denna gång hade jag slut på kakao men några rutor blockchoklad gick bra det också)
Liten liten klick Smör

Lägg ett Bakplåtspapper i en form ca 20x20cm eller vik upp kanterna på bakplåtspappret.
Lägg alla ingredienser i en liten kastrull. Sjud smeten i ca 5-10 minuter (ju längre desto hårdare blir kolan).
Rör om i kastrullen hela tiden när den är på spisen.
Häll upp smeten på bakplåtspappret.
Låt svalna. Skär sedan i rutor eller bryt.
Förvaras i Kylskåp. Slå in kolorna i smörpapper/bakplåtspapper, annars klibbar dom ihop.


Gör Mig Glad...


...rösta på min Systerson Teddy!



Teddy är en riktig glädjespridare! Tänk vad roligt det vore om han fick pryda tidningen "Vi Föräldrar"s omslag!
Jag skulle bli jätteglad om Ni ville rösta på honom HÄR!



VotivLjus


Jag är väldigt förtjust i Partylite´s Votivljus. Dom doftar ljuvligt, är vackra att titta på och brinner länge!
Det som är speciellt med Votivljus är att dom smälter och blir flytande.



Votivljusen finns i mängder av olika dofter och färger!



KRABB-Lasagne


Idag har jag provat ett nytt recept som jag verkligen rekommenderar!



KRABBLASAGNE 4 portioner

2 burkar Krabbkött (170 g)
1 Purjolök
Smör
2 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
2 dl Matlagningsgrädde
3 msk hackad Dill/Fryst Dill
½ dl riven Parmesanost
½ dl riven Mild Ost (t ex. Gouda)
Salt och Svartpeppar
Lasagneplattor

Häll av vattnet från Krabban.
Finhacka Purjolöken, fräs den i Smör och strö över Vetemjöl.
Häll på Mjölk och Grädden. Låt koka upp ca 2-3 min under omrörning.
Tillsätt Dill, Krabba och den rivna Osten.
Smaka av med Salt och Peppar.
Varva Krabbsåsen med Lasagneplattorna.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20-30 minuter.

Serveras med en fräsch Sallad!

I orginalreceptet ska det vara 1dl riven Parmesan, men jag ville inte att Parmesanen skulle ta för mycket överhand så jag tog ½ dl Parmesan och ½ dl mild riven Ost. Jag tyckte även att såsen vart lite för tjock så jag tycker 2 msk Vetemjöl är mer lagom än 3 msk.



Jordnötskakor!





Det här recept gillar jag!

SNABBA JORDNÖTSKAKOR ca 20stycken

100 g rumsvarmt Smör eller Margarin
1 dl Strösocker
1 dl hackade salta Jordnötter
Drygt 2 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
50 g Blockchoklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa Smör och Socker poröst.
Blanda i Jordnötter och Vetemjöl blandat med Bakpulver.
Rulla bollar och platta till dem lite.
Grädda kakorna på bakpapper mitt i ugnen 13-14 minuter.
Kåt kakorna kallna.
Smält Chokladen över vattenbad eller i micro.
Ringla Chokladen över kakorna.



Det är bäst...


...att ta vara på det vackra så länge som möjligt!
När de utslagna Liljorna efter en vecka börjarde sloka så klippte jag av de knoppar som ännu inte slagit ut.
Jag la dem i en glasskål och efter någon dag så blommade de vackert :)



De flesta snittblommor kan få några dagar extra om man klipper stjälken kort och gör något arrangemang med dem. Oftast så är det lite skillnad på hållbarhet på olika snittblommor, fast dom sitter i samma bukett.
Då är det synd att alla blommor kastas för att ett par stycken är överblommade...



BAK-EFTERMIDDAG!


Idag har jag haft en riktig Bakdag! Nu är frysen fylld med bakverk som väntar på besök så dom får bli uppätna :)


Banankaka, Jordnötskakor, Kolakakor och KokosMuffins.


BANANKAKA

25 g Margarin
2 Ägg
1 dl Socker
2 dl Vetemjöl
1½ tsk Bakpulver
2 mogna Bananer
½ dl Mjölk

Smält Margarinet och låt det svalna.
Vispa Ägg och Socker vitt och pösigt.
Tillsätt Mjölet som är blandat med Bakpulver och rör om med en slev (kakan blir lite fluffigare då än om man kör med elvisp).
Mosa Bananerna och rör ner dem i smeten + Margarinet och Mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugnen på nedersta falsen,  175grader i ca 35 min.

Detta recept har jag fått av min barndomsvän Susanne!


De andra recepten lägger jag upp på bloggen inom ett par dagar...




Frukt & Grönsaker...


...Piggar Upp i Hemmet!



En fruktskål behöver inte alltid bara innehålla frukt :)





KladdKaka


För många år (ca 8år) sedan så tog jag och min kompis Frida hand om ett Sommarcafé.
Vi bakade och tog hand om allt själva. Det var en rolig och lärorik erfarenhet!
På Caféet bjöd vi på olika sorters bakverk, men det som var allra populärast var vår Kladdkaka...
Det var många som återvände till Caféet pga Kladdkakan :)
Så nu tänkte jag att ni ska få ta del av detta recept:


Den här gången bröt jag lite blockchoklad och stack ner i smeten. Inte nödvändigt, men gott :)

KLADDKAKA

150g Smör/Margarin
3 dl Socker
½ dl Kakao
1 tsk Vanillinsocker
1 Ägg
2 dl Vetemjöl

Smält Smöret/Margarinet i en kastrull. Stäng av plattan. 
Blanda i resten av ingredienserna.
Tänk på att röra in ägget fort så att det inte stelnar.
Häll i smeten i en smörad och bröad form, gärna med löstagbar kant.
175 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna.

Gott att servera med en klick Grädde och Bär!



Det doftar...


...Blomsterbutik här hemma :)
Liljorna är underbara både att titta och dofta på:









Mysigt Besök!


För några timmar sedan kom min arbetskamrat Emelie och hennes Robert hit på besök, det var jättemysigt!
Med sig hade dom en jättefin Orkidé!
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så älskar jag Liljor... en annan blomma som står mig varmt om hjärtat är, ja just det...Orkiden! Jag gillar eleganta blommor som gärna visar upp hur vackra dom är!





Tänk vad konstigt att vi fick just en Lila Orkidé ;)


KANELKAKA


Denna kaka är enkel att göra och smakar ljuvligt!

Det jag gillar lite extra med denna kaka är att den inte innehåller Ägg, för då kan min älskade systerson Love äta av den :)



KANELKAKA

3 dl Vetemjöl
1 1/4 dl Strösocker
½ tsk Bakpulver
125 gr Smör
2 dl Vispgrädde/Mellangrädde
1½ tsk Kanel

Värm ugnen till 200 gr.
Blanda Mjöl, Socker o Bakpulver.
Smält smöret och tillsätt det. Rör till smulor.
Häll smulorna i en form m löstagbar kant. Tryck ut och forma en låg kant.
Blanda Grädde o Kanel. I orginalreceptet står det att man ska strö kanelen över grädden i formen, men jag tror det blir finare om man blandar grädden o kanelen först. 
Häll Kanel-Grädden i formen. 

Grädda på nedersta falsen 200 gr i 10 min,
sänk till 150 gr och grädda ytterligare 15-20 min. Grädden ska ha bubblat upp ordentligt.
Låt kakan svalna.


RSS 2.0