AvocadoPasta


Det här receptet kom jag på för några år sedan när jag tog det kylskåpet hade att erbjuda för tillfället.
Det går snabbt och Lätt att göra och smakar fantastiskt Gott!



AvocadoPasta 4 portioner

Pasta till 4 Personer
5 dl Matlagningsgrädde
ca 200g Bacon (då jag inte äter kött så använder jag DENNA vegetariska variant som är riktigt god)
1 Lök
2 Mogna Avocado
två klyftor Vitlök
en Buljontärning
lite Dill
Salt

Svartpeppar

Koka Pastan under tiden du tillagar såsen.
Stek Bacon o Lök. Häll i Matlagningsgrädden. Pressa i Vitlöksklyftan. Smält ner Buljongtärningen. Lägg i Avokadon skuren i bitar. Koka upp och mosa Avocadon med sleven varteftersom.
Dillra, Salta och Peppra efter behag.
Riktigt Gott o Enkelt!




Ps. Nu kan Bebisen komma för jag är Beredd! :)



En Trevlig...



...Midsommarafton har vi haft här hemma idag!
Vi har haft en lugn och skön dag här hemma då vi vill spara på alla krafter nu till förlossningen kör igång.

Jag, Niklas och Lillasyster har myst till det riktigt ordentligt.


Sill o Potatis. Alkohol Fritt Vitt Vin. Cheesecake med Hallon o Blåbär.



Nu på kvällskvisten så tog vi en liten promenad, då hittade vi lite kantareller som fick bli huvudingrediensen på dom varma mackorna som nu ligger i våra magar.


Om en stund ska vi mumsa på Jordgubbar!



Hoppas att Ni haft en Riktigt Bra Midsommarafton!
KRAM


Nu närmar...


...sig ankomsten med stormsteg!


37+1 (idag, Måndag är det 37+6)

Just nu ligger jag nerbäddad i soffan då jag är sjuk :( Har lite feber och är förkyld...
Så än får inte Bebisen komma ut!
Vill ha alla krafter jag kan få till förlossningen så imorgon vaknar jag Pigg o Kry har jag bestämt! :)


Vi hörs snart igen! KRAM från Lollo



Kikärtsbröd!


Idag har jag bakat Kikärtsbröd och Tekakor.
Kikärtsbröd var det första gången jag bakade,
men lååååångt ifrån sista för det var bland det godaste bröd jag någonsin ätit!





KIKÄRTSBRÖD   16st bröd

250 g kokta, avrunna och sköljda Kikärter
4 1/2 dl Vatten
1 påse (12g) Torrjäst
2 tsk Salt
1/2 dl Olivolja
1 msk ljus Sirap
4 dl Rågsikt
6 dl Vetemjöl Special

Mixa Kikärtorna med 2 dl Vatten med en mixerstav tills det blir en tunn vätska.

Tillsätt resten av Vattnet så att det tillsammans blir 7 dl degvätska.

Värm degvätskan till 40°C.

Häll Jästen i en bunke och häll lite av vätskan över Jästen, rör tills Jästen löst sig.
 
Häll i all degvätska.

Tillsätt Salt, Olja, Sirap, Rågsikt och till sist 4 dl Vetemjöl.

Arbeta in resten av Mjölet efter hand.

Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter.

Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.

Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt.

Dela degen i 16 bitar och forma dem till bullar.

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Jäs övertäckt i ca 30 minuter.

Grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen i 225°C.



Kikärtsbröd med Port Salut får 10 stjärnor av 10 möjliga! :)

Utanför fönstret spöregnar det så idag var en perfekt dag för lite bakning.


Var Rädda Om Er! KRAM från Lollo




Doften...


...av Jasmin sprider sig här hemma!



Lillasyster var och pallade en kvist från Granngubbens Jasminbuske för ett par timmar sedan...
Tur att han hör och ser dåligt! :)


Idag var en tjejkompis här på en snabbvisit. Med sig hade hon sin 3 veckor gamla dotter.
Oj oj oj vad Söt hon är! Tror Ni att Niklas och jag smälte?

Nu ska jag gå och lägga mig och drömma mig fram några veckor i tiden :)

KRAM



Snyggt o Praktiskt!


Jag är inte så förtjust i förpackningar av olika slag, tycker att det oftast ger ett "stökigt" intryck.
På Badrummet har vi Tvålpumpar som jag fyller med Shampoo, Balsam och Duschcreme.


Dessa Tvålpumpar har jag köpt på Åhlens.

Enkla och Snygga enligt Mig, men ack så hala när de är blöta. Lyckades ha sönder en när jag skulle fylla på Balsam häromdagen... Var bara att åka och införskaffa en ny, eller jag köpte två ifall det skulle hända igen :)

KRAM från Mig


Livet är Härligt!


Vi går med en speciell känsla i kropparna här hemma, Niklas o Jag...
En känsla som vi aldrig känt förut. Vi väntar på att få träffa vårt älskade barn för första gången!
För nu är det inte långt kvar, vi börjar inse det nu :)


Bilden är tagen för en vecka sedan. 34+4 (idag är det 35+4)



Kvällsmaten igår bestod av grovt Bröd, Keso, Tomater och några kvistar Persilja, Mums!


Njut Riktigt ordentligt av det Härliga vädret!

KRAMAR till Er Alla från Mig


RSS 2.0