Vårt Sovrum!


Här får ni se lite av vårt sovrum:







Kökshanddukar, Disktrasor och Diskborstar!


Jag tycker att det är kul att piffa upp köket med Kökshanddukar, Disktrasor och Diskborstar som matchar övrig inredning...



Disktrasan längst upp till vänster är jag ägare till, TACK Familjen Wall :)


Lite PÅSKigt


Ikväll Påskpyntade jag lite här hemma...



Jag tycker att det enkla ofta är det fina.




Orkidée på Låtsas


Jag har alltid varit lite emot "plastblommor"... Men nu finns det vissa som ser så verkliga ut så jag inte kan annat än att ta med dom hem.

Denna orkidée föll jag pladask för:


Orkidéekvistarna (3 stycken) har jag köpt på Village.
"Gräsnätet" har jag köpt på Sia.


Mumsigt Värre!


Tänk vad lyxigt det känns att ha en skål med fruktsallad i sin hand...




Vilken Skönhet!


Å vad jag är glad för denna skönhet! Jag hittade henne i Tallinn på varuhuset Stockman.


Höjd 22cm.



Mini Semester, del 4


Del 4, Onsdag (sista dagen)


Innan vi gick av båten vid 10.00 så åt vi en mumsig "frukost"...

Vi hade det UNDERBART hela resan!


Mini Semester, del 3


Del 3, Tisdag



Härlig Hotellfrukost!


Tallinn är en stad med många vackra sevärdigheter.




Alexander Nevsky Katedralen. Inne i katedralen fick man tyvärr inte ta kort...


Dessa kort är tagna från en utsiktspunkt. Härifrån fick man en bra vy över Tallinn.


Lite kort från hotellet.

Klockan 18.00 lämnade båten hamnen och vi var på väg hem mot Sverige igen.




På båten åt vi en jättegod middag. Så fort jag tänker på efterrätten jag åt då så vattnas det i munnen :)


Sista kvällen ombord...



Mini Semester, del 2


Del 2, Måndag


Vi spenderade en natt ombord på båten, en på ett hotell i Tallinn och så ytterligare en natt ombord på båten.


Hotellet var riktigt fint med fri tillgång till hotellets stora pool.
Niklas och jag är dock badkrukor som gärna håller oss på torra land :)
Utsikten från hotellrummet var ut över poolen.


Häftiga hissar på hotellet. Toaletten på vårt hotellrum. En av alla hotellkorridorer (belysningen skiftade hela tiden färg). Utsikt ner på poolen från ett allmänt utrymme på hotellet.






På kvällen så gick vi ner till Hotellets restaurang och njöt av en underbar middag!


Mini Semester :)


Del 1, Söndag

I Söndags så åkte Niklas och jag iväg på en kryssning som tog oss till Tallinn :)




Vi njöt av en riktigt god Buffé ombord.


Kvällen på båten var jättemysig!






Vill HA!


Dessa snyggingar från ILVA skulle jag inte tacka nej till:





Plastfolie...


...är väldigt bra att täcka degen med när den jäser. Då stannar fukten kvar i bunken och brödet blir saftigare.



Ser ni fukten på plastfolien?


Jag är på jakt...


...efter en stor snygg ram som ska sitta i vardagsrummet!
Bara en tom ram, inget glas...
Så det måste vara en riktigt snygg ram då det är ramen som ska vara själva grejen!

Färg spelar inte så stor roll, det går ju att spraymåla.

Jag gillar "Ung Drill" här nedan från Ikea, men tycker att den är lite för liten...

Antingen en rektangulär ram eller en oval. Ca 110cm x 80cm

Silly Vit ram barock               UNG DRILL Ram



     

Har ni sett någon snygg ram som ni tror skulle passa?



Söta namn...


...har våra kompisars barn. Ellen, Ture och Edith!









Ranunkel...


...det är en vacker blomma det!



19.90kr per kruka på Blomsterlandet. Köpte dom istället för tulpaner.
Inte så lång blomtid inomhus, men jag njuter av varje dag!

Knäckig Paj


Detta recept är JÄTTEGOTT och JÄTTEENKELT!

175g Smör
2 dl Socker
4 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
Bär eller Frukt

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och rör ner alla ingredienser i det smälta smöret.
Lägg ut bären/frukten i en ugnsfast form ca 28cm i diameter.
Tryck ut smeten över bären/frukten och ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 20minuter.

Serveras gärna med Vispad Grädde, Glass, Vaniljvisp...


Jag använde frusna Hallon & Blåbär i denna paj.


En KANON dag!


Idag kom min Storasyster Bettis, hennes man Boa och deras underbara barn Love och Rufus till oss!
Vi har haft en riktigt mysig dag!


Vi åt Potatisgratäng och Kassler. Till det så gjorde jag en sallad och en blandning av kronärtskockshjärtan, kapris och inlagda vitlöksklyftor.


Love och jag bakade Hallon & Blåbärs Paj :)
Jag lägger upp receptet på bloggen imorgon. Det är ett superenkelt recept med bara 4 ingredienser + frukt/bär.





Tack Snälla Älsklingar för dom vackra blommorna!

Det har varit en Underbar Dag!

Har Proppen gått?


Vi har lyxen att inte behöva oroa oss för strömavbrott eller om någon propp gått...
Vi är inte inkopplade till elnätet då vårt hus är självförsörjande. 
Ni kan läsa mer om vårt hus på DENNA sida!

Visst är denna ljusstake lite rolig? Kul med design med en tanke bakom...
PROPPEN
HÄR kan ni läsa mer om denna ljusstake.


Lila Sockerkaka


När jag gjorde Marängtårta för ett par dagar sedan så blev "spadet" från de frysta Blåbären och Hallonen över.
Så idag bakade jag en sockerkaka och istället för mjölk/vatten så tillsatte jag "spadet" från bären.



Innan jag satte in sockerkakan i ugnen så strödde jag Saltade Solroskärnor över smeten i formen.

Vilka Godingar!


Härom dagen när jag köpte lösgodis på Willys så fick jag syn på dessa:


Lakrits/Viol Fudge

Inte nog med att dom matchar vårt hem ypperligt, dom är himmelskt goda också!



Jag tror...


...minsann att det kommer att bli en riktigt bra fredagskväll :)
Mys o Dip framför Tv:n med min Älskade!



Tänk vad gott det är att DIPPA! Vad brukar ni dippa?


LjusParty!

Igår kväll var det riktigt trevligt här hemma! Jag hade ljusparty för första, men inte sista gången :)

Tack Snälla alla ni som kom!



Tack Lillasyster för korten! Tänkte inte på att ta fram kameran...


Marängtårta


Imorse så bakade jag en marängtårta.





Men vilken MISS jag gjorde!
När det i receptet stod 'dela tårtbotten på mitten' så antog jag att man skulle dela den som en vanlig tårtbotten. Jag trodde då att jag misslyckats totalt då den bara var ca 2,5cm hög och omöjlig att dela...
Så jag klickade på grädden blandad med hallon och blåbär uppepå och tänkte att det får bli som det blir.

När jag förklarar mitt "misslyckande" för faster nu ikväll så skrattar hon och berättar att man ska skära tårtbotten på mitten och lägga den ena delen över den andra med gräddblandningen emellan!
Tur att jag har en Faster som vet hur man gör! :)

RECEPTET:

Receptet utgår ifrån att man har en “normal” långpanna 30x43 cm med ett djup av nästan 4 cm.

Botten:

110 g smör
1½ dl socker
6 st äggulor
1½ dl nötkärnor (kan uteslutas)
2¼ dl vetemjöl
2¼ tsk bakpulver

Maräng:

6 äggvitor
3 dl socker

Fyllning:

2 dl vispgrädde
Säsongens frukt eller bär
Eventuellt lite extra socker


Gör så här, botten:

Sätt på ugnen, 150 °C. Lägg ett bra smörpapper i långpannan.
Vispa försiktigt smör och socker till en jämn massa.
Blanda en äggula i taget, rör försiktigt. Blanda i nötkärnorna.
Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en separat skål, tillsätt sedan blandningen och blanda varligt.
Häll ut smeten på smörpappret och jämna ut.

Marängen:

Äggvitorna vispas hårt, tills det sitter kvar i bunken när du vänder den uppochner. Vispa i sockret.
Smeta ut marängsmeten över bottensmeten och grädda 20 – 30 minuter i mitten av ugnen. Låt sedan härligheten svalna på galler på smörpappret.

Montering:

Skär bort smörpappret med ett långt knivblad och dela tårbotten på mitten. Nu till det roliga, ett tjockt lager grädde och bär eller frukt. Kanske lite strösocker. Lägg på locket.
Färdigt!

Tack Recept o Maten för Receptet!


Brödiga Flätor


Dags för brödbak igen. Tur att bröd går åt 'som smör i solsken' här hemma!
Annars skulle vår frys inte räcka till...





Bröden på understa bilden är dina Boa :)



Jag längtar...


...till VÅREN! Vill börja fixa med huset och trädgården NU!



Det ska bli så skönt när huset är målat och trädgården iordninggjord, men det är en bit kvar :)

Har du provat FOND "DU CHEF"?


Om du inte gjort det så tycker jag att du ska göra det :)

Jag tycker att den sätter en fin smak på maten!
Ett stort + är även att den inte innehåller några tillsatta smakförstärkare, inga tillsatta konserveringsmedel och inga artificiella färgämnen. Det gör den ÄNNU godare!



Jag har bara provat vegetable. Finns även i Beef och Chicken.

KokosTosca


Idag bakade jag KokosTosca. Receptet är hämtat ur Leila Lindholm´s bakbok "a piece of cake".
Det är en underbar bakbok med massor av härliga recept och bilder!
Jag fick denna bok av min faster när jag fyllde 25 år i somras.




KOKOSTOSCA

1 Kaka
1 sats Sockerkaka (se grundrecept här nedan)

Toscasmet
25g Smör
1/2 dl ljus Sirap
3/4 dl Matlagningsgrädde
2 dl Kokosflingor
1 dl Strösocker

Smör och Ströbröd till formen

1. Gör smeten enligt grundreceptet och fyll en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Grädda kakan i mitten av ugnen 175 grader i ca 25minuter, gör under tiden i ordning toscasmeten.
3. Rör ihop alla toscaingredienserna i en kastrull och låt dem koka samman i ca 5 minuter.
4. Ta ut kakan efter ca 25 minuter och bred över toscasmeten. Ställ in kakan i ugnen igen och grädda tills den är gyllene i ca 15minuter.
5. Låt kakan svalna något och lossa den sedan från formen.

GRUNDRECEPT

1 Kaka

3 ekologiska ägg
2 ½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50g Smör
1 dl Mjölk
3 ½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt







Det här receptet kommer jag göra igen! Lätt och riktigt Gott!





Razmus & Hampus


Våra katter Razmus och Hampus förgyller våra liv! Dom är helt underbara!





Hampus (översta bilderna) fyllde 6år i januari. Razmus fyller 7år i april.

Mässa!


Igår var jag hjälpreda till Lillasyster på en Mässa, det var riktigt roligt och lyckat!
Jag är stolt över lillasyrran må ni tro!


Storasyster Bettis - Mässbild - Åskådare o Lillasyster Lilian - Svåger Tonye, Teddy och Farfar Roy

Under dagen kom Nära & Kära och hälsade på, det var jättemysigt att träffa dom!
Faster Katarina hade jag inte träffat på över en månad så det var riktigt kul att träffa henne!


Lillasystrarna Linnéa o Lilian - Faster Katarina - Tavlor - Mässbild


Härlig Dag!


I torsdags var det en riktigt mysig dag! Framåt efermiddagen åkte jag och minsta Lillasyster till näst minsta Lillasyster och hennes familj. Det var riktigt mysigt och busigt!



Senare så gick vi till Mamma och hade det trevligt :)


Kärleksfullt Kort


Tänk att det är så kul att göra kort :)

Kanske för att man vet/hoppas att den som får kortet ska bli glad...




Glasburkar <3


Jag ÄLSKAR glasburkar! Tänk vad vackert det är med rent, ofärgat, omönstrat, klart glas...

När jag besöker en Loppis så får ofta en glasburk följa med hem...
Men bara glasburkar som jag verkligen faller för får följa med mig hem.
Jag är nämligen en sådan som gärna tänker både 1 och 2 gånger innan jag införskaffar något.
Det är oftast en fördel men ibland en nackdel... Inte roligt när man grämer sig för något som man inte köpte...



Det här är några av alla mina glasburkar som är utspridda i vårt hem.

Det blir faktiskt lite roligare att stoppa i diskmedelstabletten i diskmaskinen om den ligger i en vacker glasburk :)


"Fejk Lasagne"


Idag blev det "Fejk Lasagne" till middag. Detta recept kom till för några år sedan då vi var sugna på lasagne men inte hade några lasagneplattor hemma...




Köttfärs eller Quornfärs
Matlagningsgrädde eller vanlig Grädde utblandad med mjölk
Chilisås
Soya
Buljongtärning eller annan buljong
Spenat eller något annat grönt är gott att blanda i.
Herbamare eller Salt
Svart Peppar
Socker, en liten gnutta
Riven ost
Kokt Pasta i valfri form

Stek färsen i stekpanna. Blanda i övriga ingredienser (inte osten) och låt puttra en stund.
Häll i den rivna osten mot slutet.
Blanda färsblandningen med kokt pasta i en ugnsfast form.
Gratinera "fejk lasagnen" i 200grader i ca 15 minuter mitt i ugnen.

Detta recept är lite smidigare än vanlig Lasagne då man gör allt i samma stekpanna. Förutom pastan förstås :)


Vår Entré


Så här ser vår Entré ut:





Som ni kan läsa i inlägget nedan så har det kommit till en "Krona" över ytterdörren efter att dessa bilder togs.


Kronan på Verket!


I Lördags var Jag, Nicke och minsta Lillasyster i en antikbod och fyndade.
Nicke och jag fick med oss ett jättevackert träsnideri hem...

Efter lite svart färg så passade det ypperligt över vår ytterdörr.







RSS 2.0