VitchokladKaka med Kolaglasyr
Till min Mammas Mors-Dag fika förra Söndagen så bakade jag denna kaka:


VITCHOKLADKAKA med KOLAGLASYR
150 gr Smör
2 dl Socker
3 Ägg
1 tsk Vanillinsocker
100 gr grovt hackad Vit Blockchoklad
4 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
0,5 dl Mjölk
Kolaglasyr:
2 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
3 tsk Cacao
4 msk ljus Sirap
2 tsk Smör
Rör Smör och Socker vitt och pösigt.
Tillsätt Äggen ett i taget under omrörning.
Blanda alla torra ingredienser och blanda i smeten omväxlande med Mjölk.
Rör smeten slät och bred ut i en avlång smörad och bröad form (jag DUBBLADE satsen och gräddade den i långpanna).
Grädda i 175° ca 45 - 50 min.
Låt kakan kallna.
Blanda i en kastrull alla ingredienser till glasyren.
Låt småkoka under omrörning ca 10 minuter.
Bred den heta glasyren över den kalla kakan.
En riktigt God Kaka!
Kommentarer
Postat av: Sofia
Det där såg himlans gott ut! Och lätt. Vilket alltid är ett plus! ;)
Trackback