KRABB-Lasagne
Idag har jag provat ett nytt recept som jag verkligen rekommenderar!
KRABBLASAGNE 4 portioner
2 burkar Krabbkött (170 g)
1 Purjolök
Smör
2 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
2 dl Matlagningsgrädde
3 msk hackad Dill/Fryst Dill
½ dl riven Parmesanost
½ dl riven Mild Ost (t ex. Gouda)
Salt och Svartpeppar
Lasagneplattor
Häll av vattnet från Krabban.
Finhacka Purjolöken, fräs den i Smör och strö över Vetemjöl.
Häll på Mjölk och Grädden. Låt koka upp ca 2-3 min under omrörning.
Tillsätt Dill, Krabba och den rivna Osten.
Smaka av med Salt och Peppar.
Varva Krabbsåsen med Lasagneplattorna.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20-30 minuter.
Serveras med en fräsch Sallad!
I orginalreceptet ska det vara 1dl riven Parmesan, men jag ville inte att Parmesanen skulle ta för mycket överhand så jag tog ½ dl Parmesan och ½ dl mild riven Ost. Jag tyckte även att såsen vart lite för tjock så jag tycker 2 msk Vetemjöl är mer lagom än 3 msk.
Kommentarer
Postat av: Lillsnörpa
Det där verkar spännande!
Postat av: Annelie
Det låter smaskigt måste bara prova
Tack !!!!
Postat av: Linnéa
Jag som älska skaldjur.. Den måste jag göra!!
Trackback