Kexchoklad-Paj!
Idag har jag haft mysigt besök här hemma, mina vänner Caroline och Marie har varit här!
Det vart en hel del "gravidprat" då vi alla tre väntar smått :)
Till Fikat bjöd jag på Kexchoklad-Paj. Den kan jag verkligen rekommendera!
Jag ändrade orginalreceptet lite då jag ville ha en tjockare botten och använde inte lika mycket smör som det stod i orginalreceptet. Här kommer receptet med mängderna jag använde mig av:
KEXCHOKLADPAJ 5-6 portioner
4 st Kexchoklad (55g)
3 msk Smör
120g Blockchoklad
4 msk Vispgrädde
3 Äggulor
½ tsk Vanillinsocker
1. Krossa Kexchokladen.
2. Blanda ner det smälta Smöret och rör om.
3. Häll "smeten" i en smord ungsfastform (ca 15x25cm).
4. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 6 min.
5. Låt svalna något.
6. Smält Blockchokladen i en kastrull och blanda ned Grädden.
8. Rör ner Vanillinsockret och Äggulorna.
9. Låt svalna en liten stund.
10.Bred chokladsmeten över pajskalet.
11. Låt stå kallt i kylen i minst 4 timmar.
12. Servera med Grädde eller Vaniljglass.
Jag serverade pajen med Grädde o Hallon. Gott med det syrliga till den söta pajen.

Kommentarer
Postat av: Anna Bergman
F---n va gött!
Postat av: Ass
Åh choklad!!!
Postat av: Katarinaz
Smarrigt det ser ut :)
Visst är mosters älsklingar fina :)
Filtarna är köpta på Hemtex skynda på ifall du ska köpa de höll på att ta slut innan jul. :)
KRAM <3
Postat av: Anna
Hur gott såg inte det där ut då? :D hoppas allt är bra med dig! kram
Postat av: Maritta
Den ska vi prova,ser läckert ut :)
Trackback